UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

В Алеппо відновилася евакуація після теракту

Поблизу Алеппо (Сирія) відновилася евакуація людей, яких вивезли з чотирьох міст, що перебувають в облозі, у другій половині дня 15 квітня 

Про це з посиланням на базований у Лондоні Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини та сирійське державне телебачення, повідомляє Depo.ua з посиланням на DW.

Зазначено, що поновленню евакуації передував вибух поблизу автобусів із переважно сирійськими шиїтами, евакуйованими з міст Фуа та Кафрая.

Вибух спричинив смертник, який підірвав себе в автомобілі, що віз гуманітарну допомогу. Кількість загиблих унаслідок вибуху станом на вечір суботи сягає десятків осіб, ще десятки людей поранені.

Автобуси, які були мішенню вибуху, перебували на контрольованій повстанцями території. Серед загиблих є як цивільні, так і повстанці. Сторони протистояння звинувачують один одного у скоєнні нападу.

Повідомляється, що з місця трагедії забрали 48 поранених в обмін на дозвіл для п'яти автобусів із людьми, евакуйованими з контрольованих повстанцями міст, рухатися з Алеппо далі в бік територій, що контролюють повстанці. При цьому машини "швидкої допомоги" відвезли поранених до міських лікарень Алеппо.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що терорист-смертник підірвався в машині біля заправки в районі Рашідін. Загинули 70 людей.

Сьогодні повідомлялося, що тисячі сирійців застрягли в Алеппо під час евакуації з двох шиїтських сіл в обмін на сунітських повстанців і їхні родини.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme