UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

В адміністрації Трампа вирішили не публікувати список відвідувачів Білого дому

В адміністрації президента США Дональда Трампа прийняли рішення не публікувати список відвідувачів Білого дому

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на ВВС.

Згідно з інформацією видання, у заяві Білого дому йдеться, що публікація подібної інформації є "серйозні ризики для національної безпеки і цілості персональних даних".

Відзначають, що списки відвідувачів Білого дому можна буде оприлюднити не раніше, ніж через п'ять років після відходу Дональда Трампа з поста президента США.

При цьому колишній президент США Барак Обама, будучи господарем Білого дому добровільно опублікував імена шести мільйонів відвідувачів.

Директор з комунікацій Білого дому Майкл Дубке пояснив, що адміністрація Трампа керується рішенням федерального суду 2013 року, який постановив, що більшість записів у реєстраційному списку є інформацією, що відноситься до роботи президента, і на них не поширюється дія Закону про свободу інформації. При цьому експерти відзначають, що інформація про відвідувачів ряду відомств адміністрації Трампа - наприклад, Адміністративно-бюджетне управління і Торгове представництво США - підпадає під дію Закону про свободу інформації.

Представники Білого дому також підкреслюють, що нова політика Дональда Трампа щодо публікації реєстраційних записів є по суті поверненням до старої практики, яка діяла до Барака Обами.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme