UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Правозахисники Швеції і Фінляндії збирають кошти для геїв Чечні

Правозахисні організації Фінляндії та Швеції почали збір коштів на допомогу чеченцям, що зазнають утисків та переслідувань через сексуальну орієнтацію

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на видання Yle.

Зазначається, що у Швеції лише за тиждень зібрали близько 50 000 євро. У Фінляндії збором пожертв займається організація SETA.

"Російські організації почали евакуювати чеченських геїв. Ситуація настільки серйозна, що вони не мають іншої можливості. Вони намагаються оплачувати всі витрати на подорож, розміщення і харчування цих людей. Ми запитали, чи можемо надати їм допомогу, наприклад, шляхом збору коштів. Вони відповіли ствердно", — зазначила генеральний секретар SETA Кертту Тарьямо.

Гроші будуть спрямовані в Чечню через дружні російські ЛГБТ-організації.

Нагадаємо, 1 квітня "Новая газета" повідомила про початок в Чеченській республіці кампанії з масового затримання людей нетрадиційної сексуальної орієнтації. 4 квітня вийшло продовження матеріалу, що містить свідчення масових порушень прав представників ЛГБТ-спільноти в Чечні.

Минулого тижня "Новая газета" опублікувала заяву щодо відкритих пороз виданню після виходу матеріалу про переслідування гомосексуалістів у Чечні, де в центральній мечеті Грозного відбулося екстрене зібрання представників 24 чеченських вірдів, ісламських богословів і лідерів громадської думки республіки.

14 квітня муфтій Чечні підтвердив невідворотність розправи над журналістами.

У Кремлі відреагували на на ці погрози словами про неприпустимість насильства та твердженнями, що "стежать за ситуацією".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme