На Росії запропонували громадянство чотирьом екс-беркутівцям, які втекли з України

Чотирьом колишнім бійцям харківського "Беркута", які розстрілювали активістів під час Революції Гідності та втекли на Росію, запропонували дати громадянство Росії

На Росії запропонували громадянство чоти…

Про це заявив заступник голови комітету Держдуми Росії у справах СНД і зв'язків зі співвітчизниками Костянтин Затулін в ефірі радіостанції "Говорит Москва", передає Depo.ua.

"Правда, це означає одночасно вихід з громадянства України відповідно до наших нинішніх законів. Тому все залежить не тільки від нас, але і від них", - зазначив парламентарій.

Він додав, що колишні співробітники "Беркута" не можуть бути визнані на Росії політичними емігрантами.

"Вони в чистому вигляді є політичним емігрантами, але у нас політичний притулок не може бути надано громадянам країн, з якими у Росії безвізовий порядок перетину кордону. А з Україною досі у нас саме такий порядок", - зазначив Затулін.

Депутат додав, що вніс на розгляд Думи законопроект про скасування цієї норми, але документ в нижній палаті парламенту ще не розглядався.

Нагадаємо, 14 квітня з'явилась інформація про те, що четверо екс-беркутівців, які розстрілювали активістів під час Революції Гідності, втекли на Росію.

Сьогодні у Генпрокуратурі Україні заявили, що не мають підтвердженням інформації про втечу до Росії чотирьох екс-співробітників спецпідрозділу "Беркут", які підозрювалися у вбивствах активістів Революції гідності.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme