Кернес не допоможе Садовому з вирішенням сміттєвої проблеми

Міський голова Львова Андрій Садовий сам винен в проблемі, що виникла через сміття в його місті

Таку думку в інтерв'ю ZN.UA заявив мер Харкова Геннадій Кернес, передає Depo.Харків.

Кернес заявив, що Садовий направив йому лист, в якому звернувся з проханням приймати по 2,5 тисячі тонн ТПВ.

"Справа в тому що, коли звертаються з такими питаннями, не треба звертатися індивідуально. Тому що індивідуально це питання вирішувати я не буду. Це питання має вирішуватися територіальною громадою. Але, як я розумію, ніхто не хоче цього. Тому даний лист залишається без належного реагування. Відповідь буде дано: ми не можемо допомогти", - вказав Кернес.

За словами мера Харкова, у міста також є сміттєвий полігон за межами міста - в Дергачах, але це викликає невдоволення місцевих жителів.

"Ми заздалегідь почали залучати інвестиції і займатися будівництвом сміттєпереробного заводу. Так, ми живемо на сході України, а Садовий живе в західній частині України. Скажіть, будь ласка, кому було б швидше і простіше знайти інвесторів правильних і побудувати завод, і давно забути про проблему утилізації твердих побутових відходів?", - задався питанням Кернес.

Відповідаючи на уточнюючі питання, він визнав, що Садовий сам винен в ситуації, що склалася, і що в ситуації навколо львівського сміття немає політичного підґрунтя.

"Та які політичні розборки? Людина, яка сидить в кріслі мера, грає у велику політику. Я вважаю, що це чисто фінансово-господарська діяльність. Була зрозуміла проблема, було зрозуміло, що немає можливості сьогодні звозити туди більше відходи, але вони продовжували це робити - загинули люди. Тепер шукають, хто винен. Винен той, хто допустив ті процеси, які спричинили смерть людей", - підкреслив Кернес.

Він також заявив, що не вважає Садового авторитетом.

Як повідомляв Depo.Харків, у Труханова відмовилися приймати сміття Садового в Одесі.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme