UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Кандидат в президенти Франції хоче дружити з Путіним

Кандидат у президенти Франції, колишній міністр економіки Еммануель Макрон заявив, що він змусить президента Росії Володимира Путіна поважати його в разі перемоги на виборах

Про це він розповів в інтерв'ю журналу Jeune Afrique, передає Depo.ua.

За словами Макрона, він може домогтися поваги Путіна, оскільки його нічого не пов'язує з Росією.

"У Росії є великий народ, велика культура й історія. Ми часто були союзниками, в тому числі за часів СРСР. Однак на сьогодні немає жодних причин дозволяти Росії порушувати норми міжнародного права", - наголосив кандидат у президенти Франції.

Він також заявив, що в разі перемоги "дуже прямо і точно" дав би Путіну зрозуміти, що він готовий відновити діалог із вимогою врегулювати конфлікти в Сирії і в Україні.

Макрон пообіцяв "уважно стежити за захистом загальних принципів", але відмовився "йти на поступки".

"Якщо Росія буде виконувати свої зобов'язання, тоді ми поступово будемо скасовувати європейські санкції, і спільно з Німеччиною будемо налагоджувати політичне партнерство з Євросоюзом", - сказав екс-міністр економіки Франції.

Своєю чергою, говорячи про відносини з США, Макрон заявив, що Вашингтон і Париж пов'язують "більше двох століть дружби". У разі перемоги він пообіцяв донести до американського президента Дональда Трампа свої інтереси в існуванні сильної Європи в усіх областях, у тому числі в сфері безпеки.

Крім того, Макрон заявив про намір продовжувати спільну координацію сил, у тому числі щодо боротьби з терористичною організацією "Ісламська держава".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme