На Дніпропетровщині сподіваються запустити зупинений через блокаду "проросійський" ДМК

Дніпровський металургійний комбінат продовжує накопичувати борги по зарплаті

На Дніпропетровщині сподіваються запусти…

Про це Depo.Дніпро повідомили у прес-службі підприємства.

Гендиректор ПАТ "ДМК" В'ячеслав Мосьпан оголосив трудовому колективу, що корпорацією ведуться переговори про забезпечення безперебійного постачання підприємства сировиною, що дозволить знову запустити основні потужності в роботу.

За словами керівництва комбінату, після закінчення переговорів протягом двох діб вирішиться питання з запуском виробництва на ДМК. Це має відбутися максимум - до кінця поточного місяця.

Поки очікуване на 31 березня повернення ПДВ держава затримує. Брак цих коштів не дозволяє запустити комбінат і виплатити заробітну плату. Початок виплати авансу за березень планується на наступному тижні - як тільки на рахунки комбінату надійде оплата за продукцію.

Нагадаємо, Алчевський металургійний комбінат, контрольований корпорацією "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД), 13 лютого припинив виплавку чавуну через блокування залізниці і брак залізорудної сировини, що поставляється гірничорудними підприємствами України. Згодом стало відомо, що меткомбінат повністю припинив роботу через блокаду. ДМК також входить до корпорації "Індустріальний союз Донбасу", який, у свою чергу, перебуває під фактичним контролем російського "Внешэкономбанка".

Раніше Depo.Дніпро повідомляв, що працівники ДМК неодноразово мітингували через невиплату зарплатні.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Дніпро

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme