UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Запоріжжя може отримати 15 млн євро на оновлення електротранспорту

Європейський кредит на оновлення міського електротранспорту має шанс отримати Запоріжжя  

Таку можливість дає закон "Про ратифікацію Фінансової угоди (Проект "Міський громадський транспорт України") між Україною та Європейським інвестиційним банком, прийнятий Верховною Радою, передає Depo.Запоріжжя.

230 голосами народні депутати ратифікували угоду, яка була підписана 11 листопада 2016 року. Відповідний законопроект подав президент України Петро Порошенко.

Оновлення транспорту має відбутися за рахунок кредиту Європейського інвестиційного банку під державні гарантії в обсязі 200 млн євро, строком до 22 років з пільговим періодом до 5 років. В якості джерел співфінансування виступлять Європейський банк реконструкції і розвитку і/або місцеві бюджети, кінцеві бенефіціари. Загальна вартість проекту становить близько 400 млн євро.

Запорізький нардеп від фракції "Солідарність"-БПП" Ігор Артюшенко зазначив, що успіх реалізації проекту в місті Запоріжжя залежить виключно від міської влади.

"Тепер м'яч на стороні місцевої влади. Чи захочуть взяти участь, чи подадуть якісні проекти, чи професійно, з розумом і з вигодою для громади витратять надані кошти? Щиро сподіваюсь, що рідне Запоріжжя не стане у хвості цього процесу. І нам не буде соромно за невикористані можливості", - написав він у "Фейсбуці".

Голова фракції "Солідарність"-БПП" в Запорізькій міськраді Олександр Константинов повідомив, що заявку від Запоріжжя на участь в даному проекті було подано до Міністерства інфраструктури до ратифікації.

"Станом на сьогодні отримано попереднє підтвердження Міністерства інфраструктури України про те, що Запоріжжя потрапило в цей проект, і ми можемо отримати 15,5 млн євро на оновлення електротранспорту в нашому місті", - зазначив Константинов.

У додатку до законопроекту зазначається, що Запоріжжя може отримати 5 тисяч євро з кредитних коштів Європейського банку реконструкції та розвитку під місцеві гарантії на покупку 25 тролейбусів.

"У нас, безумовно, рівень зносу транспорту значний, всі ми бачимо в якому стані перебувають трамваї, тролейбуси, які їздять по нашому місту, тому отримання кредиту – це чудова можливість створити нашим жителям комфортні умови для переміщення по місту екологічскі чистим зручним електричним транспортом", - підкреслив Константинов.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme