Як у Садового рятують дівчинку, яку п'яний батько залишив у магазині

Шестимісячною дівчинкою, яку залишили в магазині, опікуються в одному з міських будинків дитини

Як повідомляє Depo.Львів, днями співмешканець матері шестимісячної дівчинки, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, залишив немовля в одному із львівських магазинів. Дівчинку влаштували у будинок дитини міста Львова, і нею опікуватимуться там аж поки мама дитини, яка перебуває на лікуванні, не одужає. Дівчинка доглянута, і застережень щодо її здоров'я немає.

Як розповів начальник відділу "Служба у справах дітей" Львівської міської ради Ростислав Тимків, дівчинка зараз перебуває у будинку дитини у Львові. "Заклад офіційно повідомив орган опіки та піклування за місцем знаходження – Франківську районну адміністрацію, і вони будуть готувати розпорядження про влаштування дитини в заклад, де дитина перебуватиме доки мама не вийде з лікарні. Після того, як мати дитини вийде з лікарні, з'ясовуватимуть, що робити далі. Думаю, дитина повернеться до мами. Сім'ї, при потребі, будуть надані соціальні послуги Центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, а далі, якщо виникатимуть якісь негаразди, дитина може бути поставлена на облік у відділі у справах дітей як дитина, яка перебуває у складних життєвих обставинах. Надіюсь до цього не дійде. Співмешканцю жінки дитину не повернуть", - пояснив він.

Мати дівчинки – одинока мати, зареєстрована в одному з населених пунктів Львівської області, але мешкає у Львові на вул. Городоцькій, у квартирі батька співмешканця. Тому повідомили службу у справах дітей Львівської обласної державної адміністрації, щоб вони передали інформацію в дотичну службу у справах дітей, так як мати зареєстрована не у Львові. Наразі невідомо, чи жінка має ще дітей.

Нагадаємо, 11 квітня, близько 16:00 на телефон гарячої лінії 102 звернулися продавці з магазину на вул. Кульпарківській і повідомили, що невідомий чоловік залишив у магазині немовля. Інспектори поліції знайшли співмешканця дитини в стані сильного алкогольного сп'яніння неподалік від магазину. Фактом залишення дитини займаються правоохоронні органи.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme