В Китаї професору-хіміку дали довічне за створення нарколабораторії

Китайського професора хімії засудили до довічного ув'язнення за створення підпільної наркоімперіі

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на The South China Morning Post.

Чоловік на прізвище Чжан разом зі спільником щорічно заробляли по 4 млн юанів ($ 580 тис.) виготовляючи і продаючи наркотики клієнтам по всьому світу. Спільнику призначили страту з відстроченням на два роки.

Як повідомляє видання, Чжан дізнався про популярність психоактивних речовин, викладаючи в Австралії. У 2005 році він заснував компанію з виробництва розчинників і медичних оболонок. За фактом же він щорічно виготовляв кілька сотень кілограмів метілону (синтетичного психостимулятора, популярного замінника MDMA і екстазі) і продавав їх закордонним покупцям, приймаючи біткоїни в якості оплати.

У 2014 році влада КНР внесли метилон в список заборонених речовин, однак команда Чжана не змогла придумати йому заміну, і виготовлення препарату продовжилося.

У листопаді того ж року митники виявили у відправлених за кордон посилках таємничий білий порошок, і в червні 2015 року Чжана і подільників затримали.

Видання відзначило, що історія Чжана дуже схожа на серіал "Пуститися берега". За його сюжетом головний герой Уолтер Уайт, талановитий хімік, кидає роботу і починає займатися виготовленням наркотиків, дізнавшись про смертельний діагноз.

Нагадаємо, що в Україні регулярно знаходять нарколабораторії, останню, в квітні, розкрили в Дніпрі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme