Укрнафта розпродаватиме майно, щоб позбавитись від боргів

Наглядова рада ПАТ "Укрнафта" вирішила створити дорадчий орган з питань реструктуризації фінансового стану компанії

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу НАК "Нафтогаз України".

До складу комітету входитимуть представники акціонерів і представники "Укрнафти".

З метою оцінки перспектив оздоровлення компанії шляхом досудової санації наглядова рада доручила голові правління НАК Марку Роллінса звернутися до ДФС щодо практичних і юридичних можливостей реалізації цього плану.

"Наглядова рада доручила Марку Роллінсу сформувати технічне завдання для залучення консультантів з оцінки майна та запасів вуглеводнів і юридичних консультантів, які повинні розробити план заходів щодо реалізації майна "Укрнафти" з метою погашення її податкової заборгованості", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 5 квітня нардеп від фракції "Самопоміч" Вікторія Войціцька повідомила, що НАБУ проводить обшуки в офісі "Укрнафти". Проте в самій компанії заявили, що обшуки проводить ГПУ.

Зазначимо, що 1 лютого працівники НАБУ провели 16 обшуків в офісах "Укрнафти" у різних містах України в рамках розслідування розтрати майна компанії.

У НАБУ вважають, що "Укрнафта" за заниженою вартістю продавала нафту та інші матеріали низці компаній за результатами аукціонів, проведених без забезпечення справедливої конкуренції. Надалі з покупцями були укладені додаткові угоди про відтермінування оплати за поставлену нафту на кілька років.

Зазначимо також, що у вересні 2016 року НАБУ почало розслідування за фактом формування дебіторської заборгованості "Укрнафти" у розмірі 7,745 млрд грн за договорами на продаж сирої нафти, укладеним за результатами аукціонів протягом березня-жовтня 2015 року.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme