У справі "чорних трансплантологів" суд арештував чотирьох учасників банди

Суд заарештував двох громадян Туреччини і двох українців, підозрюваних у вербуванні людей для трансплантації органів, визначивши для трьох із них як альтернативу внесення застави

Про це повідомила прокуратура Київської області, повідомляє Depo.ua.

"Завдяки прокуратурі Київської області громадянину Туреччини, який є організатором злочинного угрупування, що вербувало громадян для трансплантації органів, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 40 млн гривень. Другий громадянин Туреччини також перебуватиме під арештом з альтернативою внесення застави у розмірі 32 млн гривень. Громадянці України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави, а громадянину України – без альтернативи внесення застави", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що всім чотирьом повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) КК України.

11 квітня правоохоронці повідомили про затримання банди "чорних трансплантологів". За їхніми даними, злочинне угруповання діяло з вересня 2015 року. За версією слідства, підозрювані шукали потерпілих через інтернет, причому перевагу надавали людям у скруті.

Підозрюваним загрожує позбавлення волі від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme