У Польщі стали на чергування захисники від Росії

У Польщі Північноатлантичний альянс поставив на бойове чергування новий багатонаціональний батальйон поблизу кордону з Калінінградом у відповідь на потенційну загрозу від Росії

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Reuters.

Усього багатонаціональний контингент складатимуть 1100 солдат – з них 900 американських, 150 британських та 120 румунських.

Вони розташовані за півсотні кілометрів від Калінінграда, де Росія встановила ракети,здатні нести ядерні боєзаряди, та комплекси ППО С-400.

Ще три американські підрозділи прибудуть в регіон до червня.

"Розміщення цих підрозділів є демонстрацією єдності НАТО та повторенням чіткого сигналу будь-якому потенційному агресору", - заявив головнокомандувач Об'єднаних сил НАТО в Європі Куртіс Скапаротті.

Розміщення американських сил неподалік Калінінграда розглядається також як свідчення зміни президентом США Дональдом Трампом свого критичного ставлення до НАТО та пожорсткішання його ставлення до Москви.

Оглядачі водночас зазначають, що розміщення союзницьких підрозділів у Польщі відбувається на тлі проблем у самій польській армії. Торік її залишили 30 генералів та близько 200 полковників на знак незгоди з відкритим політичним втручанням в компетенцію армійського командування з боку влади, політизацією армії за партійною ознакою.

Нагадаємо, що одназу після обрання на посаду президента Дональд Трамп у телефонній розмові запевнив польського колегу Анджея Дуду, що Варшава може розраховувати на Вашингтон у двосторонній співпраці.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme