У Пакистані студенти вбили одного зі своїх товаришів, звинувативши в богохульстві

13 квітня на півночі Пакистану у місті Мардан студенти університету імені Абдула Валі Хана звинуватили двох товаришів у богохульстві та вбили одного з них

Другий обвинувачений у богохульстві за розміщення нібито образливого контенту у соцмережі Facebook, постраждав, але вижив, повідомляє Depo.ua з посиланням на BBC.

Згідно з пакистанським законодавством смертна кара за богохульство допускається. Проте це законодавство використовують, щоб пригнічувати меншини, а також бувають випадки, коли звинувачених у богохульстві людей вбиває розлючений натовп.

Загиблого студента звали Машал Хан, він вивчав журналістику. Згідно з одним повідомленнями, його застрелили, згідно з іншим - до смерті забили дошками.

"Його жорстоко мучили після того, як вистрілили в нього з близької відстані.. Його били палицями, цеглинами і руками", - розповів агентству AFP представник поліції Ніяз Саїд.

Відзначається, що відеозаписи інциденту з'явилися в інтернеті.

Жодного із двох студентів, на яких напав натовп, не звинувачувала в богохульстві влада країни. Одне з видань зазначає, що звинувачення проти них, імовірно, ґрунтувалися на чутках.

Представник університету імені Абдула Валі Хана на умовах анонімності розповів, що Машала Хана не любили інші студенти за його ліберальні і світські погляди.

Нагадаємо, 8 травня 2016 року повідомлялося, що у столиці Пакистану Ісламабаді вбили відомого пакистанського журналіста і правозахисника Хуррама Закі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme