UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Маріуполі затримали угруповання, яке "вибивало борги"

Затримано групу вимагачів, які займалися вимаганням з місцевого підприємця в Маріуполі

Про це Depo.Донбас повідомили у відділі комунікації ГУНП в Донецькій області.

"П'ятеро чоловіків були затримані сьогодні під час зустрічі з потерпілим, вони вимагали від нього 20 тис. доларів. Підприємець зміг зателефонувати в поліцію і розповісти про те, що відбувається. На місце виїхали оперативники обласного главку з підкріпленням зі спецпідрозділу КОРД. Зловмисники затримані", - йдеться в повідомленні.

Як розповів начальник управління карного розшуку ГУНП в Донецькій області Артем Кисько, кілька місяців тому заявник намагався відкрити в місті власний бізнес, залучив до цього партнера і почав шукати інвесторів. Люди, які готові вкласти в його ідею кошти, знайшлися, але партнер - забрав всі гроші і покинув територію області. Так як підприємець не повертав борг, йому неодноразово погрожували і навіть били, але чоловік не наважувався звернутися в поліцію.

Під час сьогоднішньої зустрічі з п'ятьма спортивними чоловіками, які спочатку почали вести себе агресивно, застосовувати силу, підприємець вже не вагався і подзвонив в поліцію.

Випадкові перехожі, що стали свідками цих подій, також повідомили в поліцію про конфлікт.

Операцію із затримання зловмисників проводили співробітники управління карного розшуку НП в Донецькій області спільно з бійцями спецпідрозділу КОРД.

Серед затриманих - двоє жителів Маріуполя, щодо яких в даний час ведеться досудове розслідування по кримінальним правопорушенням, пов'язаним з торгівлею людьми. Ще троє чоловіків - громадяни РФ, які проживають в Маріуполі.

"Зараз є інформація, що затримані діяли на замовлення місцевої підприємниці. Жінка є однією з вкладниць в невдалий бізнес потерпілого. Вона вирішила заручитися підтримкою осіб з кримінальним минулим, спортсменів, щоб, так би мовити, їх руками вплинути на підприємця і повернути свої гроші. Ця інформація перевіряється ", - розповів Артем Кисько.

За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч.2 ст. 189 Кримінального кодексу України - "Вимагання". Санкція статті передбачає від 3 до 7 років позбавлення волі.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme