У Кремлі вирішили спостерігати, як чеченці спробують розправитися із журналістами

У Кремлі стежать за ситуаціє з погрозами на адресу "Новой газеты" після публікації про масові затримання і катування жителів Чечні, підозрюваних в нетрадиційній сексуальній орієнтації

Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, передає Depo.ua з посиланням на "Дождь".

"Ми отримували звернення від головного редактора "Новой газеты". Я отримував лист, де викладається ця ситуація. Ми вважаємо, що якщо на думку когось були наклепницькі матеріали, є передбачені законом методи оскарження", - сказав Пєсков, зазначивши, що в Кремлі проти "будь-яких інших методів впливу".

Нагадаємо, що напередодні "Новая газета" опублікувала заяву щодо відкритих пороз виданню після виходу матеріалу про переслідування гомосексуалістів у Чечні, де в центральній мечеті Грозного відбулося екстрене зібрання представників 24 чеченських вірдів, ісламських богословів і лідерів громадської думки республіки. 1 квітня "Новая газета" повідомила про відкрилася в Чеченській республіці кампанії з масового затримання людей нетрадиційної сексуальної орієнтації. 4 квітня вийшло продовження матеріалу, що містить свідчення масових порушень прав представників ЛГБТ-спільноти в Чечні.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme