UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Києві викрили бізнесмена, який, шиючи одяг для військових, не сплачував податки

Директору приватного підприємства вже повідомлено про підозру в рамках кримінального провадження

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на прес-службу прокуратури Києва.
Зокрема, Керівник товариства з обмеженою відповідальністю упродовж 2014 року уклав відповідні договори з іншим приватним підприємством на виконання державного замовлення Збройних Сил України щодо виготовлення військового форменого одягу на потреби Української армії.

Однак з'ясувалося, що підприємець використовував реквізити підприємств із ознаками фіктивності, які по документам нібито залучались до виконання державного замовлення. Насправді виготовленням військового форменого одягу займались інші суб'єкти господарювання. Як наслідок до державного бюджету не було сплачено податків на суму 3 млн 400 тис. гривень.

Директору вручено підозру за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

На даний час судом розглядається клопотання прокурора про застосування запобіжного заходу у вигляді застави. Слідство триває.

Слід зауважити, що аналогічну схему злочинної діяльності вказаного громадянина було виявлено минулого року у взаємодії зі слідчими ДФС міста. Підприємцю інкримінують вчинення аналогічних злочинів із використанням іншої юридичної особи, де останній перебував на посаді директора. Сума збитків складала 3 млн 100 тис. грн. Наприкінці жовтня 2016 року обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадження було скеровано до суду. Судовий розгляд триває.

Нагадаємо, нещодавно Київрада рекомендувала усім столичним підприємствам не співпрацювати з Росією.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme