У Харкові підозрювані в кривавому теракті називають себе жертвами інквізиції

Підозрювані із Харкова лякають суд зверненням до Слідчого комітету Росії

У Харкові підозрювані в кривавому теракт…

Як передає кореспондент Depo.Харків, відповідну заяву під час сьогоднішнього засідання зачитав підозрюваний Володимир Дворніков.

Він заявив, що йому під час слідства не було надано для ознайомлення матеріалів, що знаходяться на цифрових носіях. При цьому, переконаний підозрюваний, результати фонологічної та психологічної експертиз зроблені на підставі незаконних матеріалів.

Дворніков висловив переконання, що суд знаходиться у змові з СБУ та прокуратурою

"Дані факти є черговим свідченням тієї реальності, що Україна стала територією страху, безправ'я та беззаконня, де править бал політична інквізиція, прикриваючись вивісками СБУ, прокуратури та судів. У зв'язку з повною деградацією української правоохоронної системи доводжу до відома суду свій намір направити заяву в Слідчий комітет Російської Федерації за фактом політичних репресій, пов'язаних з жорсткими тортурами та ув'язненням в тюрмах суворого режиму за нашу відданість ідеї об'єднання руського народу в єдиній державі. Впевнений, що наша історія стане одним із багатьох епізодів у справі про геноцид руського населення в Україні, що організований прозахідною клікою", - сказав Дворніков.

Після цього він заявив відвід колегії суддів. Його позицію підтримали решта підсудних.

При цьому перед початком засідання, коли Дворнікова доставляли в залу суду, на сходах на другий поверх Фрунзенського райсуду Харкова підсудний оступився й упав, злегка вдарившись головою об стіну. Конвой допоміг Дворнікову піднятися. Однак той, побачивши журналістів, які встигли зняти його падіння, сказав, що, якби мав можливість, то вдарив би кореспондента ногою по голові.

Довідка Depo.Харків. 22 лютого 2015 року в Харкові під час траурної ходи, присвяченої пам'яті героїв Небесної сотні та загиблим на Донеччині, біля Палацу спорту на проспекті Петра Григоренка (тоді – проспект Маршала Жукова) стався теракт, внаслідок якого загинули четверо людей та дев'ятеро отримали поранення.

Чотири дні потому СБУ заявила про затримання за підозрою у скоєнні теракту трьох чоловіків. Згідно до офіційного повідомлення Фрунзенського райсуду, підозрювані - Володимир Дворніков, Віктор Тетюцький та Сергій Башликов. За даними силовиків, чоловіків завербували російські спецслужби, вони проходили підготовку в Бєлгороді, а за вчинення теракту повинні були отримати 10 тис. дол.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme