У Дніпрі депутати двічі провалили голосування за відставку голови бюджетної комісії

Депутати Дніпровської міськради голосували за відставку Артема Хмельникова з Філатовим і без нього

У Дніпрі депутати двічі провалили голосу…

Про це Depo.Дніпро стало відомо на місці подій.

На відміну від таємного голосування за складення повноважень секретаря міськради В'ячеслава Мішалова, голосування по Хмельникову відбувалося у відкритому режимі.

Голова фракції "Самопоміч" Олександр Лигін п'ять разів намагався сформулювати питання, за яке мають голосувати депутати, але кожного разу мер та інші народні обранці визнавали формулювання некоректним.

Борис Філатов звернувся до самого Хмельникова з пропозицією, як до юриста, самому сформулювати проект рішення, за яким його мають звільнити. Зрештою, текст рішення взявся скласти заступник міського голови Олександр Санжара.

Таким чином, депутати голосували за викладення у новій редакції рішення міськради по склад постійних комісій, де пропонувалося замість голови комісії поставити пробіл, а сам Хмельников мав бути рядовим членом комісії.

Коли питання ставилося на голосування, міський голова вийшов із зали, зазначивши, що йому необхідно покурити. У підсумку, за відставку Хмельникова проголосували лише 24 депутати. Але питання довелося ставити на голосування повторно. Депутати вважали, що головуючий на сесії – мер, тому він мав бути присутнім у сесійній залі. Питання голосували повторно, і цього разу за звільнення Хмельникова проголосували вже 23 депутати.

Як раніше повідомляв Depo.Дніпро, у Дніпровській міськраді провалили відставку секретаря міськради.

Нагадаємо, що 13 квітня сесія міськради Дніпра почалася з бійки, у Філатова у штовханині пропала картка для голосування. Після тригодинних суперечок у сесійній залі депутати так і не зареєструвалися. Кворум не вдалося зібрати. Головним проблемним питанням називалося переобрання секретаря міськради В'ячеслава Мішалова. 13 квітня кворум вдалося зібрати.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Дніпро

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme