UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Держдепі розкрили деталі зустрічі Тіллерсона і Путіна

На зустрічі держсекретаря США Рекса Тіллерсона в Москві з президентом Росії Путіним сторони намагалися з'ясувати, чому так впав рівень довіри між державами і як налагодити двосторонній контакт

Про це повідомив у четвер під час брифінгу у Вашингтоні в. о. представника Державного департаменту США Марк Тонер, повідомляє Depo.ua з посиланням на Укрінформ.

"Сторони визнали, що рівень довіри між нашими державами знаходяться на історично низькому рівні", - відзначив офіційний представник Держдепу.

Він повідомив, що під час розмови Тіллерсон і Путін обговорили історію того, чому так вийшло". За словами Тонера, обидва намагалися краще зрозуміти, чому кожна з держав пробуджено діями іншого в певних сферах.

Відповідаючи на уточнююче питання, чи йшлося на зустрічі Тіллерсона і Путіна про Україну, представник Держдепартаменту зазначив, що не ознайомлений з усіма деталями їх діалогу.

"Я можу сказати, що українське питання точно піднімався на двосторонній зустрічі з міністром закордонних справ Лавровим. У мене немає всіх деталей зустрічі з президентом Путіним", - сказав Тонер.

У той же час він підкреслив, що Рекс Тіллерсон дуже чітко озвучив свою позицію щодо України відразу після зустрічі в Москві.

Крім того, Тонер назвав "спекуляціями" повідомлення про те, що президентська комісія США-РФ відновлює свою роботу. Замість неї буде робоча група з питань двосторонньої взаємодії, проте детальний мандат цієї групи поки не визначений.

Представник зовнішньополітичного відомства США також зазначив, що держсекретар Тіллерсон і міністр Лавров домовилися підтримувати контакт по телефону. Про наступну особистої зустрічі між главами іноземних відомств мова поки не йде, зазначив в. о. представника Державного департаменту США.

Нагадаємо, що 11 і 12 квітня держсекретар США Рекс Тіллерсон побуав у Москві. Учора він провів переговори з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим. А пізніше Путін прийняв у Кремлі Тіллерсона і Лаврова. Зустріч тривала понад 2 годин. У Кремлі вже заявили, що Україна обговорювалася "пунктирно".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme