Теракт біля Палацу спорту в Харкові: Підозрюваних відмовилися відпустити під домашній арешт

Фрунзенський райсуд Харкова продовжив на два місяця тримання під вартою підозрюваних у скоєнні теракту 22 лютого 2015 року

Як передає кореспондент Depo.Харків, відповідне рішення сьогодні, 14 квітня, за клопотанням прокурора ухвалила колегія суддів Фрунзенського райсуду Харкова.

Представник держобвинувачення на обґрунтування клопотання зазначив, що в разі зміни міри запобіжного заходу підозрювані матимуть змогу впливати на свідків, вчиняти спроби знищувати докази, вчиняти інші злочини тощо. Прокурор зазначив, що чинне законодавство не передбачає для підозрюваних іншої міри запобіжного заходу.

Захист підозрюваних у свою чергу заявив, що клопотання прокурора необґрунтоване й не може бути задоволене. Захисники просили змінити підозрюваним міру запобіжного заходу з тримання під вартою на домашній арешт.

Заслухавши думку сторін, суд ухвалив продовжити підозрюваним міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на 60 днів - до 12 червня 2017 року.

Довідка Depo.Харків. 22 лютого 2015 року в Харкові під час траурної ходи, присвяченої пам'яті героїв Небесної сотні та загиблим на Донеччині, біля Палацу спорту на проспекті Петра Григоренка (тоді – проспект Маршала Жукова) стався теракт, внаслідок якого загинули четверо людей та дев'ятеро отримали поранення.

Чотири дні потому СБУ заявила про затримання за підозрою у скоєнні теракту трьох чоловіків. Згідно до офіційного повідомлення Фрунзенського райсуду, підозрювані - Володимир Дворніков, Віктор Тетюцький та Сергій Башликов. За даними силовиків, чоловіків завербували російські спецслужби, вони проходили підготовку в Бєлгороді, а за вчинення теракту повинні були отримати 10 тис. дол.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme