Савченко започаткувала новий тренд "збий бабусю - створи партію"

Учорашній день у житті одіозної депутатки був яскравим. Вона нарешті створила свою партію. Зі своїм іменем і прізвищем у назві - СППНС. Як кажуть у такому випадку: "як ви яхту назвете, так вона і попливе"

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Савченко започаткувала новий тренд "збий…

Надія Савченко провела з'їзд, на якому було створено політичну партію "Суспільно-політична платформа Надії Савченко". Інформацію про це підтвердили працівники готелю "Козацький", де він відбувся. А от прес-секретар депутатки Тетяна Проторченко відмовилася коментувати цю інформацію, сказавши, що перебуває в лікарні і готова відповісти на запитання у п'ятницю. На Facebook сторінці Савченко жодної інформації про створення партії також немає. Нардеп анонсує свій брифінг, але не факт, що на ньому вона розповідатиме про партію. Адже учора автомобіль, кермувальницею якого, очевидно, була її сестра Віра, а в салоні – сама депутатка, збив жінку на Троєщині. Нагадаємо, в цьому столичному спальному районі мешкає родина Савченко.

Чи дійсно нардеп створила свою партію? Насправді питання має звучати інакше. Савченко створила свою партію? Ну і що. Є в неї іменна партія чи нема – для українців це жодного значення немає. Хіба появою новини про СППНС – така абракадабра виходить при скороченні назви партії – має зацікавитися "свободівець" Андрій Іллєнко, на чиєму мажоритарному окрузі в 2019 році може "намалюватися" Надія Савченко. Або її сестра. Решті ж громадян інформація про створення ще однієї партії – до одного місця.

Нагадаємо, що у пані Надії вже був невдалий досвід партійної самоідентифікації. Спочатку в партії "Батьківщина", згодом у маргінальному політпроекті "РУНА". З обох політичних утворень її попросили на вихід. Зараз у Савченко буде власна партія, звідки вигнати її зможе лише вона сама. Скільки в цій партії буде членів? Яка різниця. У нас, якщо проаналізувати вказану чисельність партійців у сотнях партій, виявиться, що в Україні живе людей, як у Китаї. А то й більше.

Ще одне питання: хто буде соратниками Савченко в її партії з набору приголосних. Скоріш за все, гучних імен там не побачимо. Але допитливі українці точно розкопають нутро партійців, прізвища яких озвучить новоспечена голова. Чи, може, окрім сестер Савченко в політпроекті більше нікого й немає, а з'їзд у "Козацькому" просто для відведення уваги від збитої громадянки? Судячи з відео ДТП, оприлюдненого у мережі, панянки рулили не зовсім за правилами. То ж піплові, замість смакування деталями дорожньо-транспортної пригоди, запропонували поговорити про партію Савченко. Начебто у цьому є якийсь сенс…

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme