Підстрелив й порізав боржника: Вбивця отримав вирок

Зловмисники заманили жертву в малолюдне місце, де один із них вбив чоловіка

Як повідомляє Depo.Харків, вирок вбивці та його пособнику 5 квітня ухвалив Московський районний суд Харкова.

Суд встановив, що у серпні 2016 року перший підсудний був вдома у другого та попросив його організувати зустріч з їх спільним знайомим, який заборгував 5,5 тис. євро та не хотів віддавати.

Зловмисники розробили план. 31 серпня один із них домовився про зустріч із жертвою на Салтівському шосе біля Окружної дороги і повідомив про це поплічнику.

Ввечері злочинець їхав разом із дружиною, сином та сестрою з Вовчанську в Харків, але на вулиці Сіверській зімітував поломку автомобіля, після чого викликав на місце "напарника". Чоловік прибув не сам – приятеля він попросив довезти пасажирів нібито зламаного авто до магазинів за покупками до 1 вересня, а сам залишився на місці.

Після цього сховався в кущах і став чекати приїзду жертви. За годину на місце прибув потерпілий, дізнався, що саме не так з авто, та пішов до своєї машини за інструментами. Саме в цей момент йому назустріч вийшов зловмисник.

Між чоловіками виникла сварка, під час якої злодій дістав з барсетки нестандартний самозарядний пістолет калібру 9 мм, імовірно перероблений з "травматичного" пістолету, та вистрелив жертві в голову.

Далі злочинець вкрав навігатор, який був в машині у жертви, вирішивши, що це відеореєстратор, після чого почав шукати в автомобілі мобільний телефон.

В цей момент він побачив в руках потерпілого ніж, який останній дістав ще до пострілу для самозахисту. Йому здалося, що чоловік ворухнувся і злодій, схопивши ніж, наніс кілька ударів потерпілому у шию. Від них останній помер.

Зловмисник забрав навігатор, телефон, документи та гроші жертви і поїхав.

Його пособник весь час був поряд, розумів, що сталося, однак все одно відвіз вбивцю, куди той наказав, та не повідомив про подію до правоохоронних органів.

На суді обвинувачені провину визнали.

Суд визнав першого чоловіка винним у скоєнні злочинів за ч.1 ст. 115 та ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у вигляді восьми років позбавлення волі.

Другого зловмисника визнали винним у скоєнні злочину за ч.1 ст. 396 Кримінального кодексу України, йому призначене покарання у вигляді двох років позбавлення волі з іспитовим терміном в два роки.

Як повідомляв Depo.Харків, на Харківщині судили бізнесвумен за вбивство "домашнього тирана".

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme