Під стінами управління Нацполіції Одеської області знову неспокійно

Активісти патріотичних організацій знову проводять мітинг під будівлею ГУНП в Одеській області у зв'язку з побиттям патріотів 10 квітня на Алеї Слави

Як передає Depo.Одеса, про це повідомив на своїй сторінці в Facebook екс-голова "Правого Сектору" Одеси Сергый Стерненко.

До активістів вийшов радник голови ГУНП в Одеській області Руслан Форостяк. Мітингувальники вимагають відставки тих співробітників поліції, які брали участь в затриманні та побитті активістів патріотичних організацій.

Раніше повідомлялося, що відносно начальника Управління превентивної діяльності Нацполіціі в Одеській області Івана Іщенка розпочато службове розслідування та він тимчасово відсторонений від виконання службових обов'язків. Але, за словами Стерненка, Іщенко і досі не був відсторонений.

Нагадаємо, 11 квітня, мітингувальники вимагали покарати правоохоронців, які застосовували силу по відношенню до них під час сутичок на Алеї Слави 10 квітня.

Після цього стало відомо про те, що голова поліції в Одеській області відсторонив від займаної посади начальника Управління превентивної діяльності Нацполіціі в Одеській області Івана Іщенка та керівника прес-служби Національної поліції в Одеській області Олену Войтенко.

Раніше повідомлялося, що 10 квітня, після покладання квітів біля пам'ятника Невідомому Матросу на Алеї слави в Одесі, поціновувачі "русского міра" стали співати оди терористам Донабасу гаслами "Донбас, ми з тобою!" і "Крим - Росія!".

Під час цього між проукраїнськими активістами та сепаратистами сталася сутичка.

Поліція ж в свою чергу, дозволяла сепаратистам співати пісні "Чи хочуть росіяни війни" і розповідати про те, як "українські війська вбивають мирних жителів Донбасу". Також поліцейські напали на журналіста. За даними поліції, під час сутичок було затримано 16 осіб.

У патріотичних колах Одеси заявляють, що поліція підтримала сепаратистів та оголосили термінову мобілізацію. 11 квітня о 12:00 активісти планували провести під будівлею обласного управління поліції акцію протесту.

Пізніше стало відомо, що побиттям патріотів на Алеї Слави в Одесі 10 квітня займалася київська поліція.

Нагадаємо, що за словами голови поліції Одещини,10 квітня в Одесі поліція буде "жорстко реагувати" на комуністичну символіку.

Крім того, в "Правому Секторі" Одеси заявили, що проросійські сили хочуть використати День визволення Одеси від німецької окупації в якості антиукраїнської провокації. А СБУ викликала лідера одеських сепаратистів на допит.

Раніше Depo.Одеса повідомляло, що в Одесі Алеєю Слави пройшлися фанати "совка", а в ході до Дня визволення Одеси взяли участь "солдати Османської імперії".

Всі новини Одеси читайте на Depo.Одеса

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme