П'ять подій, які зробили цей тиждень

Що залишилося за кадром

П'ять подій, які зробили цей тижден…

1. Відставка Гонтаревої. З шостої спроби "найкращий банкір всіх часів і народів" таки написала заяву про звільнення. Проте, мало хто насправді знає, що поки вона де-факто продовжує керувати банком. І так буде продовжуватися доти, доки не знайдеться їй заміна. Поки заміни нема. І я не впевнений, чи за місяць (до початку роботи парламента) хтось цю заміну знайде. Тому Гонтарєва все ще продовжує керувати НБУ.

2. Неадекватна поведінка Чуркіна-2. Всі довго і голосно обговорювали "бикуватість" нового російського представника в ООН. Насправді ж його поведінка була простою політтехнологією. В цей день Путін злякався Трампа і змушений був, "піджавши хвіст", зустрітися з Тілерсоном і просто проковтнути все те, що американці дозволяють собі робити в Сирії. Крики в ООН - це для внутрішнього споживача, який повинен не помітити слабкість Путіна. Тому йому і показують "кузькіну мать".

3. Росія відмовилася транслювати "Євробачення". Але ніхто не відміняв провокації. Російська співачка забронювала готель для себе і своєї команди. Вони готуються прилітати і робити тут шоу. Тому, розслаблятися ще рано. Але найголовніше, росіяни зараз пробують зробити все від себе залежне, щоб до України не полетіла представниця Мальти. Мальта зараз керує в ЄС і напередодні безвіза росіянам архіважливо зробити такий скандал.

4. Ахметов подав в суд на Росію за віджаті підприємства в Криму. Це не означає нічого. Ахметов не збирається реально воювати з росіянами. Суд буде тягтися довго і нудно. Йому важливо, щоб його вугілля з Донбасу заходило на територію України і, очевидно, цей суд - елемент торгів. Не більше того. Ахметов так і не хоче зрозуміти, що з ним ніхто торгуватися не буде.

5. Один рік Кабміну Гройсмана. Попри всі крики і спроби качнути ситуацію, Гройсмана ніхто не звільняє. Зараз склалося унікальна ситуація, коли за відставку готові голосувати лише представники Батьківщини. І тому говорити, що найближчим часом нас чекають перевибори чи зміна уряду - повна нісенітниця.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme