На Росії готують ракети для "розстрілу" хмар

З 13 квітня в Адигеї на всіх пунктах впливу на градові хмари виставлені ракетні установки

Як повідомили в загоні краснодарської воєнізованої служби з активного впливу на метеорологічні процеси, в Адигеї розміщено дев'ять таких пунктів, передає Depo.Кубань з посиланням на "ЮГА".

На кожному з пунктів розташовані по одній або дві установки.

"У 2016 році з території Адигеї було запущено 311 ракет. Завдяки цьому можливий збиток від граду було попереджено. У 2017 році за рахунок коштів республіканського бюджету вже придбано 280 ракет", - розповіли співробітники служби.

За їх словами, протиградові роботи розпочнуться 25 квітня і завершаться 1 жовтня. Захист проводиться шляхом внесення змін до градонебезпечної хмари йодистого срібла, розміщеного в спеціальних протиградових ракетах. Цей реагент дозволяє прискорити випадання опадів у вигляді дощу, запобігаючи утворенню граду.

Місце і час внесення реагенту визначається за допомогою метеорологічних радіолокаторів, які працюють в режимі реального часу. У разі наближення градових хмар розраховується необхідна кількість ракет, узгоджується їх випуск з органами авіації, після чого надходить команда до пуску.

Як повідомляв Depo.Кубань, фахівці розкрили "рибний" обман на Росії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кубань

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme