На нафтопідприємстві під Харковом працювали рятувальники

У Валківському районі рятувальники провели навчання на підприємстві зі зберігання нафтопродуктів

На нафтопідприємстві під Харковом працюв…

Як повідомили Depo.Харків у ГУ ДСНС України в Харківській області, 13 квітня на території Державної організації "Комбінат-Планета" (підприємство зі зберігання нафтопродуктів), що розташоване в селищі Ков'яги пройшли навчання з гасіння пожеж нафтопродуктів в резервуарних парках.

В навчаннях були задіяні п'ять одиниць пожежно-рятувальної техніки, 34 людини особового складу ДСНС та сім волонтерів.

За легендою цих тренувань, загорання сталося внаслідок розгерметизації запірної арматури при переливі нафтопродуктів. Це могло привести до нагрівання палива у самому резервуарі, а в подальшому – до вибуху з відривом кришки. "При цьому, як правило, відбувається викид нафтопродуктів, виникає загроза сусіднім паливним танкам, які розташовані в межах одного обвалування. Також у випадку вибуху та викиду палаючого палива можливий його розлив за межі обвалування, що створює загрозу розповсюдження пожежі на ще більшу площу та інші резервуари", - сказано в повідомленні.

Прибувши до місця виклику, волонтери та рятувальники відразу подали стволи на охолодження резервуарів, трубопроводів та запірної арматури, щоб запобігти вибуху. Площа пожежі на момент прибуття першого пожежно-рятувального підрозділу за умовами тактичного задуму склала 100 кв.м. Для гасіння самої пожежі нафтопродуктів рятувальники застосували піну.

Як повідомляв Depo.Харків, на Південному вокзалі СБУ влаштувала антитерористичні навчання.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme