UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Миколаївщині прокуратура вимагає повернути державі земельну ділянку вартістю понад мільйон гривень

Вознесенської місцевою прокуратурою виявлено факт порушення умов договору, за яким приватному підприємцю передано в оренду земельну ділянку площею 50 га вартістю понад мільйон гривень, для риборозведення на території Новоодеського району

Про це повідомляє прес-служба прокуратури, передає портал Depo.Миколаїв.

У 2004 році між приватним підприємцем та Новоодеського райдержадміністрацією укладено договір оренди земельної ділянки водного фонду. Однак, орендарем в порушення умов договору оренди та вимог Земельного та Водного кодексів України без згоди власника земельної ділянки та орендодавця на земельній ділянці самочинно збудоване 8 об'єктів нерухомості. Більш того, будівництво здійснено в межах прибережної захисної смуги водного об'єкта - ставка, що є порушенням вимог водного законодавства.

"Незаконна забудова орендованої земельної ділянки перешкоджає використанню його за цільовим призначенням, визначеним землевпорядною документацією та договором оренди, призводить до погіршення якості ґрунтів, свідчить про істотне порушення умов договору оренди". - повідомляють в прокуратурі.

Місцевою прокуратурою до господарського суду направлено позовну заяву про дострокове розірвання договору оренди, відновлення її стану, що існував до порушення, та повернення земельної ділянки в державну власність.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme