"На кордоні ходять чорні пси", або Збруч досі є кордоном між людьми

Подільський письменник Олександр Шелепало презентував свій новий детектив

"На кордоні ходять чорні пси", або Збруч…

У центральній бібліотеці обласного центру Олександр Шелепало презентував свою нову книгу "На кордоні ходять чорні пси", повідомляє Depo.Хмельницький.

"Фактично це - політичний детектив, адже у ньому я підіймаю питання нинішніх стосунків Росії з Україною, питання церкви і багато інших, які стосуються політичних проблем в країні. Я побачив, що як публіцист я не маю де друкуватися, бо газети відмовляються брати подібні тексти, мотивуючи це тим, що вони у релігійні справи не втручаються. Саме тому я й повернувся до літературної роботи, щоб написати про все це у книзі", - каже автор.

А ще Олександр Шелепало переконаний, що попри те, що це політичний детектив, книга буде цікавою навіть 15-річним.

Детектив "На кордоні ходять чорні пси" - це інтригуюча розповідь про Марча - молодого прес-аташе посольства Великої Британії в Україні, якого викрало ФСБ з метою дискредитації нашої держави. А розслідувати цю справу довелося його братові - українцю Сему, який нещодавно повернувся з фронту.

Найбільша інтрига криється у самій назві, оскільки дія відбувається на території Східного і Західного Поділля. Не одразу зрозуміло, який саме кордон мається на увазі. Але задум автора виявився образним і глибоко філософським - таким кордоном віддавна є річка Збруч, що розділяла Поділля на дві частини. Розділяла й Україну. І на думку письменника-публіциста, уся проблема полягає в тому, що цей кордон існує між людьми й досі.

"Ми - на Хмельниччині повинні зрозуміти тих, хто живе за Збручкм, а вони , як зможуть, повинні зрозуміти нас - що нам заважає стати європейцями, - каже автор. - Збруч розділяв подолян - жителів Хмельниччини, Вінничини, частини Одещини, і Тернополян майже 500 років."

Олександр Шелепало розповів, що детектив давався просто - усього за півроку. Взявся автор за перо після 10 років літературної перерви. Як він пояснив, працювати у газеті і писати книги дуже важко. Навіть коли він перестав працювати журналістом, деякий час все-одно ще друкував публіцистику.

До прози ж повернувся лише після того, як йому не стало де друкувати матеріати на гострі політичні теми, до яких тяжів здавна.

До речі, є й вже продовження цього детективу. Але сам автор каже, що говорити про книгу зарано, бо між написанням і публікацією можуть пройти цілі роки.

200 примірників детективу "На кордоні ходять чорні пси" у видавництва викупив сам автор і передав їх благодійному фонду "Волонтери Поділля". Перші 30 книг уже в бійців на фронті, а наступного тижня армійцям передадуть ще 50 примірників.

Довідково: Олександр Шелепало - автор книг "Роздуми між перекурами", "Гога і Магога", "Найкращий вихід - смерть" і "На кордоні ходять чорні пси".

Народився 25 квітня 1940 року в с. Глібів Новоушицького району Хмельницької області. Закінчив Львівський політехнічний інститут (1961 р.). Працював на інженерних посадах в обласному центрі, викладачем електромеханічного технікуму, кореспондентом обласної газети "Радянське Поділля", директором творчого об'єднання "Телеекран" ОДТРК "Поділля-Центр".

Як пібліцист друкувався, зокрема, в газетах "День", "Україна молода" і "Подільські вісті".

Є автором багатьох публікацій у колективних збірниках гумору і сатири, а також у місцевих і республіканських виданнях. Приживає у Хмельницькому.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme