На Харківщині дорожчають фрукти та "молочка"

Ціни на споживчому ринку Харківської області у березні 2017 року порівняно з лютим зросли на 2,2%

Як повідомили Depo.Харків у ГУ статистики в Харківській області, з початку року ціни зросли на 3,9%.

Серед плодоовочевої групи спостерігалося подорожчання бананів, грибів, апельсинів, буряку, ківі, картоплі, лимонів, моркви. Також зросли ціни на хліб, пшоно, пластівці вівсяні, борошно пшеничне, крупи манні, макаронні вироби з твердих сортів пшениці, крупи ячні, морепродукти, яловичину, молоко, сир і м'який сир, масло, чай, шоколад, цукор, столово-мінеральну воду, мелену каву. Водночас значно подешевшали помідори, салати, м'ясний фарш, риба жива, охолоджена, цибуля ріпчаста, яйця.

Збільшилися ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби.

Одяг і взуття подорожчали за рахунок зростання цін на продукцію весняно-літнього сезону. Зростання цін на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива відбулося, головним чином, за рахунок підвищення тарифів на електроенергію. Подорожчання предметів домашнього вжитку, побутової техніки та поточного утримання житла сталося за рахунок зростання цін на меблі та предмети обстановки, на вироби зі скла та кришталю, столовий посуд. У сфері охорони здоров'я підвищення цін відбулося внаслідок подорожчання фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання.

Подешевшання різних товарів та послуг відбулося за рахунок сезонного зменшення цін на ритуальні послуги (копання могил). Водночас спостерігалося подорожчання товарів для подорожей.

Рівень цін на послуги у сфері освіти залишився без змін.

Як повідомляв Depo.Харків, у Кернеса витратять 4 млн грн на дорожнє огородження.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme