На Донеччині побудують сміттєзвалище та переробний завод до нього

У Краматорську та Кураховому Донецької області планується розпочати будівництво регіональних полігонів утилізації твердих побутових відходів

Як передає Depo.Донбас, про це повідомляє прес-служба Донецької облдержадміністрації.

Повідомляється, що будівництво другої черги ТПВ КП "Донецький регіональний центр поводження з відходами" дозволить збільшити ємність полігону на 1 мільйон тонн.

"У Кураховому заплановано будівництво регіонального полігону. Відповідно до Програми поводження з відходами в Донецькій області до 2020 року Курахове має стати регіональним центром поводження з відходами для Вугледара, Мар'їнського, Волноваського та Великоновосілківського районів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що дані полігони будуть відведені на поховання відходів. Підприємства з утилізації сміття також має бути побудоване у Волновасі.

"У 2017 році також заплановано проектування і будівництво сміттєсортувальних станцій в Олександрівському районі, Бахмуті, Покровське, Торецькому, Добропільському районі", - повідомлють в адміністрації.

Зазначається, що за даними проектам визначено можливі земельні ділянки та оголошені конкурси на проектні роботи.

Нагадаємо, що Луганська та Донецька області потрапили до списку територій з найбільшою кількістю багатотоннажних накопичувачів промислових відходів в Україні.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme