На Буковині незаконно вирубали майже 400 дерев

Впродовж 2013-2016 років на території Герцаъвського лісництва було незаконно зрубано 394 дерева

На Буковині незаконно вирубали майже 400…

Як передає Depo.Одеса з посиланням на прес-службу прокуратури Чернівецької області, Господарський суд Чернівецької області задовольнив позов Сторожинецької місцевої прокуратури до ДП "Герцаївське державне спеціалізоване лісництво АПК" про відшкодування шкоди в сумі понад 500 тисяч гривень, завданої довкіллю незаконними рубками лісу.

За результатами перевірки екоінспекції, було встановлено, що упродовж 2013-2016 років на території вказаного лісництва було незаконно зрубано 394 дерева, чим спричинено шкоду довкіллю на суму понад 500 тис. грн.

За вказаними фактами були проведені досудові розслідування та притягнуті до кримінальної відповідальності за ст. 197 КК України лісник та майстер лісу.

Зважаючи на те, що ДП "Герцаївське державне спеціалізоване лісництво АПК" не забезпечило відповідну охорону лісу, адже на постійних лісокористувачів законодавством покладено обов'язок вживати належних заходів до охорони лісових ресурсів, керівник Сторожинецької місцевої прокуратури звернувся до суду з позовом до вказаного підприємства про відшкодування на користь спецфондів державного, обласного та місцевого бюджетів завданих збитків.

Нагадаємо, на Буковині директор лісгоспу, який 2 роки продавав ліс своєму зятю, сплатить 3,4 тис грн штрафу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Чернівці

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme