МЗС Франції стверджує, що заява Асада є "100-% брехнею"

"Це 100-відсоткова брехня і пропаганда. Це 100 відсотків жорстокості і цинізму"

Міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро заявляє, що твердження президента Сирії Башара Асада, який назвав фабрикацією заяви про використання його військами хімічної зброї, є неправдивими, повідомляє Depo.ua з посиланням на Радіо Свобода.

"Це 100-відсоткова брехня і пропаганда. Це 100 відсотків жорстокості і цинізму", – сказав Еро під час візиту до Пекіна 14 квітня, віддзеркалюючи слова самого Асада, який назвав обвинувачення на адресу свого уряду "100-відсотковою фабрикацією".

Раніше Держдепартамент США відкинув заяви президента Сирії Башара Асада. В американському зовнішньополітичному відомстві також розкритикували офіційний Дамаск та його союзника Росію за спробу "приховати правду".

"Не може бути жодних сумнівів, що нещодавній напад із застосуванням хімічної зброї в провінції Ідліб був здійснений сирійським урядом, сирійським режимом, і що це не тільки порушення законів війни, але й, ми вважаємо, воєнний злочин", – наголосив речник Держдепартаменту Марк Тонер.

Як відомо, президент Сирії Башар Асад заявив в опублікованому 13 квітня інтерв'ю французькому інформаційному агентству AFP, що його уряд передав усі свої запаси хімічної зброї.

"Ми не маємо жодної хімічної зброї, ми відмовилися від нашого арсеналу кілька років тому", – стверджував Асад.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme