Муфтій Чечні підтвердив невідворотність розправи над журналістами, які написали про геїв

Журналісти "Нової газети" повинні відповісти за публікації про переслідування геїв в Чечні

Про це заявив муфтій Чечні Салах Межиєв, повідомляє Depo.ua з посиланням на РБК.

Межиєв зазначив, що процитовані висловлювання, які прозвучали в мечеті в Грозному, які приводила у відкритому листі "Нова газета" дійсно вірні. Він уточнив, що на зборах було не 15, а 20 тисяч людей, які підтримали рішення про розплату по відношенню до підбурювачів.

"Відплата буде! Аллах покарає тих, хто обмовив весь чеченський народ і духовенство Чеченської республіки", - заявив Межиєв.

Він зазначив, що не вважає людьми журналістів, які зібрали плітки і написали статтю про переслідування гомосексуалістів.

"Ці істоти можуть сприймати цю резолюцію як їм завгодно. Я знаю одне: ці люди дадуть відповідь. І ще як дадуть!", - підкреслив муфтій. Він зазначив, що журналісти повинні понести відповідь за законом, додавши, що їх ще й "Аллах покарає".

Чеченська правозахисниця Хеда Саратова, яка особисто не була в мечеті, але стежила за трансляцією по телебаченню, зазначила, що журналісти обмовили жителів Чечні, так в республіці просто немає гомосексуалістів.

"Ті люди, про яких писала "Нова газета", вони не геї - це люди, які затримані в грудні минулого року за підозрою в пособництві терористам. Винні вони чи ні - розбереться слідство", - заявляє правозахисниця.

Нагадаємо, що напередодні "Новая газета" опублікувала заяву щодо відкритих пороз виданню після виходу матеріалу про переслідування гомосексуалістів у Чечні, де в центральній мечеті Грозного відбулося екстрене зібрання представників 24 чеченських вірдів, ісламських богословів і лідерів громадської думки республіки.

1 квітня "Новая газета" повідомила, що у в Чеченській республіці відкрилася кампанії з масового затримання людей нетрадиційної сексуальної орієнтації.

4 квітня вийшло продовження матеріалу, яке містить свідчення масових порушень прав представників ЛГБТ-спільноти в Чечні.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme