UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Хмельниччина - в лідерах із залучення аптек до "Доступних ліків" - Гройсман

Найкращі показники із залучення аптек до урядової програми "Доступні ліки" зафіксовані у шести регіонах, серед яких і Хмельниччина

 

 

       

Хмельниччина - в лідерах із залучення ап…

Хмельницьку область відзначили як одну з таких, що мають найкращі показники із впровадження урядової програми "Доступні ліки", інформує Depo.Хмельницький.

Як зазначив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час селекторної наради з керівниками областей щодо стану реалізації програми "Доступні ліки" у Кропивницькому, найкращі показники щодо залучення аптек до участі у програмі мають Хмельницька, Дніпропетровська, Кіровоградська, Полтавська, Рівненська та Вінницька області.

"Я попереджаю усіх чиновників про персональну відповідальність. Ви маєте, як годинник, розраховуватися з аптечними мережами. Цю програму забезпечення безкоштовними ліками ми запустили один раз і надовго. Вона буде діяти і цього, і у наступних роках. Тому я би хотів, щоб процес взаєморозрахунків був якісним і доступність була забезпечена", – наголосив Володимир Гройсман.

У Хмельницькій ОДА переконують, що кошти на реалізацію програми вже передані на місця.

Заступник губернатора Валерій Олійник зазначив, що з метою впровадження проекту "Доступні ліки" в області сформували реєстр розпорядників бюджетних коштів, що прийматимуть участь у програмі відшкодування лікарських засобів. Сформований та щоденно доповнюється перелік аптечних закладів, що здійснюватимуть відпуск лікарських засобів, вартість яких буде відшкодовуватись. Центри ПМСД уже уклали 106 договорів з суб'єктами господарювання (180 аптечних пунктів) про відшкодування витрат, понесених у зв'язку з відпуском лікарських засобів, вартість яких повністю чи частково відшкодовуються.

"Робота з укладення нових договорів триває, такі аптечні заклади будуть вноситись департаментом до реєстру. У всіх ЦПМСД розпочали виписку рецептів та відпуск аптечними закладами наявних лікарських засобів", - додав чиновник.

Нагадаємо, на реалізацію урядової програми "Доступні ліки" на Хмельниччині виділили 17 млн грн.

Низка аптек вже обслуговує пацієнтів обласного центру за пільговими умовами та Кам'янця-Подільського.

Для отримання ліків необхідно звернутися до свого сімейного або дільничного лікаря та отримати рецепт. Потім, з рецептом, - до аптеки з позначкою "Доступні ліки" та отримати ліки безкоштовно або з частковою доплатою.

Також читайте: Доступними стануть ліки у 40 аптеках Хмельницького

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme