Харківський суд не зміг вирішити, що робити зі справою про теракт біля Палацу спорту

Фрунзенський райсуд Харкова оголосив перерву, після закінчення якої вирішить, чи продовжувати після заміни судді слухання справи про теракт біля Палацу спорту

Як передає кореспондент Depo.Харків, відповідне рішення було ухвалене сьогодні, 14 квітня.

Після заміни одного з суддів колегії згідно чинного законодавства головуюча Ольга Горпинич поставила на розгляд питання, продовжувати чи починати від початку розгляд справи.

Представники потерпілих, прокурор та самі потерпілі наголосили, що потрібно продовжувати розгляд справи, оскільки більша частина доказів вже вивчена, а новий суддя Олексій Шарко ознайомився з матеріалами.

У свою чергу підозрюваний Володимир Дворніков категорично заявив про необхідність розгляду справи з самого початку. Двоє інших підозрюваних – Башликов і Тетюцький – сказали, що для вирішення цього питання їм необхідно провести зустрічі з адвокатами.

Адвокати підтримали своїх підзахисних.

Вислухавши думку сторін, головуюча оголосила перерву в засідання до 11:30 21 квітня.

На самому початку наступного засідання суд винесе ухвалу щодо можливості продовження слухання справи або початок розгляду справи вдруге.

Як повідомляв Depo.Харків, 14 квітня у складі колегії суддів Фрунзенського райсуду Харкова відбулася заміна через вихід на тривалий лікарняний однієї з суддів колегії.

Суд провів повторний розподіл, який визначив суддю на заміну - Олексія Шарка.

Довідка Depo.Харків. 22 лютого 2015 року в Харкові під час траурної ходи, присвяченої пам'яті героїв Небесної сотні та загиблим на Донеччині, біля Палацу спорту на проспекті Петра Григоренка (тоді – проспект Маршала Жукова) стався теракт, внаслідок якого загинули четверо людей та дев'ятеро отримали поранення.

Чотири дні потому СБУ заявила про затримання за підозрою у скоєнні теракту трьох чоловіків. Згідно до офіційного повідомлення Фрунзенського райсуду, підозрювані - Володимир Дворніков, Віктор Тетюцький та Сергій Башликов. За даними силовиків, чоловіків завербували російські спецслужби, вони проходили підготовку в Бєлгороді, а за вчинення теракту повинні були отримати 10 тис. дол.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme