Горбулін пояснив, чому блокаду на Донбасі не скасують до кінця року

Рішення Ради національної безпеки та оборони про тимчасове припинення переміщення вантажів через лінію зіткнення навряд чи буде скасоване цього року

Таку думку висловив директор Національного інституту стратегічних досліджень академік НАНУ Володимир Горбулін на прес-конференції у п'ятницю, повідомляє Depo.ua.

"Я не хотів би зараз визначати термін, коли треба буде скасувати це рішення. Можливо, ми до цього прийдемо. Але у нас дуже напружений 2017 рік. Якщо згадати, що у вересні розпочнуться широкомасштабні маневри "Захід-2017", то, я думаю, що, може, ми в цьому році й не скасуємо. Це моя особиста думка", - сказав Горбулін.

Він зазначив, що рішення про тимчасове припинення переміщення вантажів через лінію зіткнення було необхідним, довгоочікуваним і водночас – запізнілим щонайменше на півтора року.

"Головне, чого ми досягли за рахунок ухвалення рішення РНБО – це зниження температури внутрішнього політичного протистояння з 39 градусів, мабуть, до 37,5. Може, я щось перебільшую, але це моя власна оцінка", – сказав Горбулін.

Він додав, що проведений Національним інститутом стратегічних досліджень аналіз рішення РНБО засвідчив його правову обґрунтованість, суспільну необхідність та соціально-економічну важливість.

За словами Горбуліна, ключовим висновком, якого дійшли експерти, є те, що воно грунтується на безумовному визнанні "Л-ДНР" територією України.

"Україна залишає за собою право вимагати компенсації від порушників суверенітету", – підкреслив директор НІСД.

Нагадаємо, раніше у Нацбанку заявили, що блокада "Л-ДНР" не вплинула на валютний ринок.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme