Ассанж часто виконує прямі вказівки російської військової розвідки, - директор ЦРУ

Директор ЦРУ Майк Помпео назвав WikiLeaks ворожою розвідувальною службою, яка має підтримку з боку Росії

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "Голос Америки".

Про це він заявив під час свого першого публічного виступу на посаді керівника Центрального розвідувального управління США.

"Настав час, щоб назвати WikiLeaks тим, чим воно насправді є - недержавною ворожою розвідувальною службою, яка часто отримує сприяння з боку таких держав, як Росія", - сказав Помпео.

Виступаючи у вашингтонському центрі Міжнародних та стратегічних досліджень директор ЦРУ повідомив, що "місія" очолюваного ним управління "дуже проста".

"Ми повинні надавати президенту і його оточенню найкращу інформацію", - пояснив він.

Майк Помпео особливо підкреслив, що ЦРУ не веде ніякої роботи всередині США, і подібна діяльність "заборонена законом".

"Ми - служба зовнішньої розвідки, і нашою метою є іноземні спецслужби і уряди", - сказав він, додавши, що Центральне розвідувальне управління не має права прослуховувати телефони мешканців США і стежити за їх діями.

Директор ЦРУ заявив, що засновники і співробітники WikiLeaks "поводяться як ворожа розвідувальна служба і говорять як ворожа розвідувальна служба", і тому немає ніяких підстав вважати їх звичайними "інтернет-активістами".

За словами Майка Помпео, засновник інтернет-сайту Джуліан Ассанж нерідко виконує прямі вказівки російської військової розвідки. Так, наприклад, під час передвиборчої кампанії в США в 2016 році WikiLeaks, за прямою вказівкою російської спецслужби, розповсюдило матеріали, вилучені із комп'ютерів Національного комітету Демократичної партії США.

Крім цього, в документах, представлених директору ЦРУ, стверджується, що Джуліан Ассанж підтримує тісні зв'язки з фінансованим з російського бюджету телеканалом RT.

Нагадаємо, раніше в ЦРУ повідомляли, що Витоки WikiLeaks спрямовані на підрив розвідки США.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme