Артефакти на Поштовій площі в Києві опинилися під загрозою знищення

Археологічні знахідки під Поштовою площею у Києві опинилися під загрозою через зупинку фінансування роботи археологів

Артефакти на Поштовій площі в Києві опин…

Про це заявив директор подільської археологічної експедиції Михайло Сагайдак, повідомляє Depo.Київ з посиланням на програму "Схеми".

"Фактично ми заблоковані, робота археологів зупинена. Від інвестора будівництва, який за законом має фінансувати роботу археологів, четвертий місяць коштів не надходило", - сказав він.

При цьому археолог додав, що ТРЦ будують активними темпами.

"Водночас зведення торгового комплексу значно пришвидшилося, ми переймаємося, щоб знахідки через ці роботи не були зруйновані", – зазначив Сагайдак.

Нагадаємо, у 2015 року під час розкопок на Поштовій площі археологи на великій глибині знайшли частину вулиці середньовічного Києва. Після цього міністр культури заявив, що забудовник з Поштової площі муситиме змінити проект.

12 березня 2015 року на розкопках стародавньої вулиці Київ стався обвал ґрунту, і археологи призупинили роботи. У квітні 2015 року стародавню вулицю, знайдену на місці будівництва торгового центру на Поштовій площі, засипали землею. Таке рішення прийняла робоча група при Мінкульті, щоб зміцнити розкоп і захистити його від дощу і сонця.

Згодом мер Києва Віталій Кличко запевнив, що археологічна знахідка на Подолі буде збережена.

Заступник голови КМДА Ганна Старостенко заявила, що в рамках торгово-розважального комплексу на Поштовій площі планується відкрити підземний музей на місці стародавньої вулиці часів Київської Русі.

У жовтні 2015 року журналісти з'ясували, що вбудова торгового центру у транспортну розв'язку на Подолі в Києві відбувається без землевідведення і загрожує зруйнувати унікальну археологічну знахідку.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme