Армія США випробовує на орбіті "неможливий двигун", - ЗМІ

Двигун EM Drive, який, ймовірно, порушує фізичний закон збереження імпульсу може опинитися на секретному літаку Boeing X-37B

Таємничий космічний літак літає навколо Землі вже близько 700 днів і точних даних про його двигуні у вчених немає. Це стало причиною безлічі чуток, передає Depo.ua з посиланням на Science Alert.

Деякі експерти вважають, що експериментальний двигун EM Drive розмістили на борту літака X-37B, щоб дозволити вченим на Землі у віддаленому режимі перевірити спірну рухову систему в ситуації, коли на неї не впливає гравітація і тертя.

Такі дані підтверджуються, зокрема, повідомленнями про те, що розробники літака, корпорація Boeing, співпрацювали з творцем двигуна EM Drive, британським винахідником Роджером Шойером. Перші дані про його розробку стали доступні ще в 2002 році, тобто задовго до старту Boeing X-37B. Крім того, журналісти зазначають, що між США і Великобританією було укладено угоду про дозвіл дослідити технологію EM Drive протягом 10 років.

Двигун EM Drive був запропонований британським інженером Рождером Шойером і його компанією Satellite Propulsion Research в 2001 році. В основі двигуна лежить магнетрон, який генерує мікрохвилі у резонаторі особливої форми. Шойер спочатку заявляв, що сам факт наявності хвилі електромагнітних коливань у замкненому резонаторі є джерелом тяги.

Зазначимо, що лише у листопаді 2016 року документи NASA, що підтверджують працездатність електромагнітного двигуна EM Drive, пройшли експертну оцінку. Опубліковані документи свідчать, що EM Drive принципово можливий.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme