ЗМІ: Російські підприємства почали поставляти залізну руду на "віджатий" в Ахметова метзавод

Залізна руда з російських "Северсталі" і "Металоінвесту" почала надходити на металургійні заводи окупованих територій Донецької і Луганської областей

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на українське видання "Метал Експерт".

За даними видання, з Череповецкого меткомбінату "Северстали" вже було відвантажено близько 11 тис. тонн концентрату. В цілому з ГЗК "Северстали" і "Металоінвесту" в поточному місяці в цьому напрямку може бути поставлено до 60 тис. Тонн концентрату і до 100 тис. Тонн окатишів.

Депутат так званої "народної ради "ДНР" Сергій Сверчков в понеділок написав в Facebook, що Єнакіївський метзавод, що раніше знаходилися під контролем холдингу "Метінвест" Ріната Ахметова, почне працювати з 27 квітня.

"Сировина на підході! З понеділка працівників, що беруть участь в підготовці до запуску заводу, викликали на роботу ", - повідомив він.

В "Северстали" і "Металлоинвесте" продовжують спростовувати факт переговорів про постачання залізорудної сировини на металургійні підприємства в "ДНР" і "ЛНР". При цьому в компаніях не стали коментувати, чи можуть поставки ЗРС здійснюватися через сторонні структури.

Нагадаємо, 13 квітня стало відомо, що ватажок "ДНР" Олександр Захарченко анонсував, що Єнакіївський металургійний завод цього тижня має отримати партію сировини.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme