UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Закарпатські строковики йдуть на службу за графіком

На строкову військову службу планують призвати близько трьох сотень закарпатських юнаків

Закарпатські строковики йдуть на службу…

Про це Depo.Закарпаття повідомили в обласному військкоматі.

На Закарпатті цьогоріч у ході кампанії весняного призову на строкову військову службу планують призвати близько трьох сотень чоловік.

"За тиждень призовної кампанії можу сказати, що ми наразі йдемо за графіком. Так для підготовки до навчальних центрів, частин центрального підпорядкування та частин безпосереднього підпорядкування Сухопутних військ України вже вибули 35 юнаків із різних районів Закарпаття", - зазначив військовий комісар Богдан Череміський.

У порівнянні з осіннім та весняним призовом 2016 року план для Закарпаття трохи зменшився. Тоді Закарпатська область справилась із поставленим завданням на 100%.

Як зазначив полковник, не завжди все йде гладко, адже зараз чимало юнаків вимушені їхати за кордон на заробітки. Ще однією проблемою є недостатньо сувора відповідальність так званих "ухилянтів". Але у нас є впевненість, що і цього разу ми із поставленим завданням справимось.

Цього року збiльшено розмiр одноразової грошової виплати строковикам, вона становить 3200 гривень. У 2016 роцi призовники отримували по 2900 гривень.

"Служитимуть призовники за екстериторiальним принципом, тобто за межами області. Пiсля пiдготовки їх розподiлятимуть по частинах вiдповiдно до потреби в тих чи iнших вiйськово-облiкових спецiальностях. До проведення АТО залучати вiйськовослужбовцiв строкової служби заборонено, тож служитимуть на мирнiй територiї", - розповів Богдан Череміський.

Однак, якщо строковик виявить бажання, то може укласти контракт i вже як контрактник буде служити в бойовому пiдроздiлi.

Нагадаємо, все більше прикарпатців ухиляються від призову

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme