Викрали та погрожували вбивством: У Харкові засудили вимагачів

Чоловіки заманили жертву в квартиру та почали з погрозами вимагати гроші

Як передає Depo.Харків, вирок трьом зловмисникам 6 квітня ухвалив Московський районний суд Харкова. Всі троє підсудних вже мали проблеми з законом.

Суд встановив, що 29 січня 2016 року чоловіки змовилися та, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння в квартирі одного з них, зателефонували жертві. Один зі злочинців представився іншою людиною та під приводом необхідності проведення будівельних робіт заманив потерпілого в квартиру.

Чоловіка зустріли в під'їзді, вдарили, заштовхали в приміщення та продовжили бити. Потім жертві зв'язали руки та відібрали планшет, 780 грн, два мобільних телефони.

Після цього злодії почали вимагати у жертви 150 тис. грн, погрожуючи в разі невиплати грошей зґвалтувати його співмешканку, вбити близьких та його самого.

Чоловік повідомив викрадачам, що зможе дістати лише 50 тис. грн, на що ті погодилися. Тоді він подзвонив батькові своєї співмешканки та попросив перевести на банківську картку 2 тис. дол, однак той повідомив, що може дати лише 1 тис. дол, що також влаштувало злодіїв.

Після того, як гроші прийшли на рахунок, двоє зловмисників разом із потерпілим приїхали до банкомату, де й були затримані.

Суд визнав першого злочинця винним у скоєнні злочинів за ст. 186 ч. 2, ст. 189 ч. 2 Кримінального кодексу України та призначив покарання у вигляді 4 років та 1 місяця позбавлення волі, другого визнано винним у скоєнні злочинів за ст. 186 ч. 2 та ст. 189 ч. 2 Кримінального кодексу України та призначене покарання у вигляді 4 років та 1 місяця позбавлення волі, третього також визнали винним за вищезазначеними статтями та призначили покарання у вигляді 4 років в'язниці.

Як повідомляв Depo.Харків, на Харківщині судили бізнесвумен за вбивство "домашнього тирана".

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme