Вчені знайшли слух у рослин

Команда австралійських вчених виявила, що рослини можуть "чути" воду, яка тече неподалік та використовувати цю інформацію

Вчені знайшли слух у рослин…

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт австралійського університету.

Вчені з'ясували, що система почуттів рослин влаштована складніше, ніж прийнято думати. Це показав експеримент команди дослідників з Університету Західної Австралії. Вони виявили, що звичайний садовий горох може "почути" воду.

Рослини висаджували в контейнери, кожен з яких мав внизу дві трубки, що давали кореневій системі можливість рости в двох напрямках. При цьому під кожною трубою вчені відтворювали дзюрчання води. Вони аналізували те, як це впливало на зростання рослини і її кореневу систему. Виявилось, що горох розпізнає звуки води і тягнеться в їх сторону корінням.

При цьому, якщо земля була вологою, то рослини на звук не реагували – це відбувалось тільки тоді, коли горох потребував води.

"Ми бачимо складне ставлення рослини до звуку при прийнятті поведінкових рішень. Це свідчить про те, що обплітання каналізаційних труб корінням може бути пояснено слухом рослин. Взагалі, їх сприйняття навколишнього світу набагато ширше і складніше, ніж ми думали раніше", - розповіла керівник дослідження, доктор Моніка Галіано.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme