В Україні заборонили купувати авіаквитки без паспорта

З 12 квітня авіапасажири в Україні більше не можуть придбати квиток, не надавши свої паспортні дані

Це пов'язано з набранням чинності Закону України "Про Державну програму авіаційної безпеки цивільної авіації", повідомляє Depo.ua з посиланням на портал avianews.com.

"Пункт 58 цього закону вказує, що оформлення авіаквитків здійснюється виключно після внесення до системи бронювання прізвища, імені пасажира, його статі, громадянства, дати народження, серії та номера документа, що посвідчує особу", – йдеться у повідомленні.

Оформити перевезення, вказавши ім'я та прізвище, раніше можна було в касах або агентствах з продажу перевезень, повідомили виданню в прес-службі МАУ.

Проте надавати паспортні дані пасажирам все одно доводилося під час проходження онлайн-реєстрації, оскільки в іншому випадку система не дозволяла випустити посадковий талон.

Водночас, ще до введення в дію нового закону, деякі сайти з продажу авіаквитків, включаючи сайти авіакомпаній, не дозволяли зробити бронювання, не надавши паспортні дані мандрівника.

Європейські авіакомпанії на даний момент дозволяють купувати квитки на своїх сайтах, вказуючи лише ім'я та прізвище, без введення паспортних даних, проте детальна інформація про пасажира запитується ними на етапі реєстрації на рейс. Ця інформація в рамках системи APIS (Система попередньої інформації про пасажира) передається владі країни, куди прямує літак.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme