В Україні створили оборонний хаб з більш як півтисячі підприємств

"Укроборонпром" підписав Меморандум про співробітництво та співпрацю з громадською організацією "Ліга оборонних підприємств України"

В Україні створили оборонний хаб з більш…

Сьогодні ДК "Укроборонпром" створив оборонний хаб, навколо якого сконцентруються кращі виробництва, науковці й інвестиції, повідомляє Depo.Хмельницький за інформацією прес-служби Держконцерну.

Відбулося підписання Меморандуму про співробітництво та співпрацю громадської організації "Ліга оборонних підприємств України" та "Укроборонпромом".

Сподіваються на нову історію кооперації найпотужніших державного та приватного об'єднань вітчизняного ОПК, а також всіх підприємств, що кооперували з Держконцерном до цього. Відтак 558 вітчизняних підприємств працюватимуть як єдиний механізм.

"Ми переводимо відносини між підприємствами всередині країни у ранг партнерських, щоб бути конкурентними на світовому ринку. Сьогодні ми можемо впевнено говорити про фактичне об'єднання всіх підприємств, що працюють у військовому секторі, в "міністерство оборонної промисловості України": відтепер офіційно співпрацюватимуть 134 підприємства Концерну, 30 підприємств "ліги оборонних підприємств" та 394 підприємства, що залучені до Концерну в рамках програми імпортозаміщення", - коментує підписання Меморандуму очільник "Укроборонпрому" Роман Романов.

За його словами, за цими домовленостями Концерн включає "Лігу оборонних підприємств України" до кооперації з обласними державними адміністраціями, виконання державного оборонного замовлення, ініціює спільні розробки нового озброєння та спільне представництво України на міжнародних оборонних виставках.

Нагадаємо, створена за підтримки державного концерну "Укроборонпром" платформа розвитку інновацій розпочала роботу в активному режимі - системна робота розвитку інноваційних оборонних технологій відбуватиметься в просторі технопарку UNIT.park. Відповідні домовленості по співпраці досягнуто 6 квітня.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme