В Україні створили нову снайперську напівавтоматичну гвинтівку

Зброя придатна для цільового вогню на дальні дистанції

В Україні створили нову снайперську напі…

Український хімічний концерн "ХАДО" створив нову напівавтоматичну гвинтівку 12,7x108-міліметрового калібру для цільового вогню на дальні дистанції, інформує Depo.Хмельницький з посиланням на сайт SNIPEX.

Гвинтівка SNIPEX М75 є напівавтоматичною зброєю великого калібру, головне призначення якої - цільовий вогонь на дальні дистанції (від 100 до 2500 метрів).

Конструкція розроблена з розрахунком максимальної простоти експлуатації та доступної системи техобслуговування, скомпонована за схемою булл-пап (затворна група розміщується за спусковим гачком).

Замикання ствола здійснюється поздовжньо-ковзним поворотним затвором. 13 бойових упорів розташовані в три ряди і повертаються на 60°, що забезпечує жорстке замикання ствола. При заряджанні набій вкладається у вікно ствольної коробки при відкритому затворі.

Стріляні гільзи викидаються автоматично при відкочуванні затвору назад. Його конструкція запатентована. Затвор починає процес перезарядження із затримкою, що дозволяє кулі покинути ствол при повністю замкненому затворі. Це мінімізує коливання ствола під час пострілу.

Відбій максимально утилізується, що забезпечує комфортність стрільби. Спуск м'який. Гвинтівка має запобіжник, розташований на спусковому гачку.

Ствол максимально відкритий, масивний, має 8 правих нарізів з твістом 15 дюймів. Оснащений дуловим гальмом-компенсатором, можливе оснащення штатним шумопоглиначем.

Гвинтівка призначена тільки для стрільби з упору, тому комплектується складними сошками і додатковою задньою опорою під прикладом.

Гвинтівка не має цівки, приклад зроблений з металу, оснащений накладкою під щоку, а також має гумовий затильник-амортизатор. Має ручку-держак для зручності перенесення.

Для транспортування гвинтівка розбирається та складається у фірмовий кейс, який може перенести одна людина.

Нагадаємо, у січні на Міжнародній спеціалізованій виставці "Зброя та безпека" вітчизняна компанія представила гвинтівку STL-016.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme