У Реви хочуть створити службу соцінспекторів

У Міністерстві соціальної політики України з наступного року пропонують створити спеціальну соціальну комісію для об'єктивної перевірки діяльності органів соціального захисту

 

Про це повідомляє Depo.ua з посилання на прес-службу Мінсоцполітики.

Директор Департаменту державної соціальної допомоги Музиченко Віталій повідомив, що був розроблений і поданий до Верховної Ради проект Закону України "Про забезпечення державного контролю при наданні соціальної підтримки", яким запроваджується соціальна інспекція.

Цим законопроектом передбачається створити з 1 січня 2018 соціальну інспекцію, як територіальний орган Мінсоцполітики в регіонах, щоб забезпечувати комплексний підхід щодо контролю за правильністю реалізації законодавства при наданні соціальної підтримки населенню.

"Сьогодні соціальні інспектори підпорядковані місцевим органам соціального захисту і не можуть неупереджено перевіряти їх діяльність. Адже всі скарги від громадян повертаються на місця, фактично, до розгляду тими ж працівниками, на дії яких люди скаржаться. створення ефективної системи контролю за наданням соціальної підтримки дозволить підвищити відповідальність державних службовців і дозволить надавати допомогу тільки тим, хто її дійсно потребує", - заявив Музиченко.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман закликав Мінсоцполітики та Фонд зайнятості стимулювати створення робочих місць

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme