У Кличка наполягають: Пиячити киянам вночі заборонено

Рішення Київради про обмеження продажу алкоголю в нічний час ще діє

У Кличка наполягають: Пиячити киянам вно…

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" написав заступник голови КМДА Володимир Бондаренко, повідомляє Depo.Київ.

Він пояснив, що вчора суд зобов'язав Київську міську раду припинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції, шляхом скасування рішення від 22.09.2016 № 19/1023 "Про обмеження реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у стаціонарних об'єктах торгівлі в Києві".

Раніше Київраду це зобов'язувало зробити і Київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України. Але за станом на даний момент рішення Київради про обмеження реалізації алкоголю з 23:00 до 10:00 є чинним.

Бондаренко додав, що рішення про заборону продажу алкоголю було ухвалено всіма фракціями Київради і виконується торговими мережами навіть без санкцій за порушення.

"Рішення суду ухвалюються іменем України. Рішення суду, що набрали законної сили - обов'язкові для виконання. Київрада сьогодні подала апеляційну скаргу... Вступить в законну силу рішення - будемо виконувати. Але в скасування обмеження реалізації алкоголю з 23:00 до 10:00 не вірю", - зазначив Бондаренко.

Нагадаємо, Господарський суд Києва зобов'язав Київраду скасувати її рішення від 22 вересня 2016 року про заборону продажу алкоголю з 23:00 до 10:00.

Також киянам можуть заборонити купівлю випивки на час Євробачення.

Додамо, 12 квітня 2016 року вступило в силу розпорядження Київської адміністрації про заборону продажу алкоголю у малих архітектурних формах.

Так, згідно документу, суб'єктам господарювання, які зареєстровані в установленому порядку та суб'єктам господарювання, які мають ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, отриману згідно з вимогами законодавства України, обмежити торгівлю алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у стаціонарних об'єктах торгівлі торговельного, побутового, соціально-культурного и іншого призначення на території м. Києва шляхом заборони їх реалізації з 23:00 до 10:00 годин.

"На даний час ситуація в Україні, у зв'язку з проведенням антитерористичної операції на сході країни, соціальною та економічною кризою, високим рівнем безробіття та масовими скороченнями робочих місць, характеризується високим рівнем споживання алкоголю та пива, що в результаті призводить до збільшення негативних соціальних наслідків та становить пряму загрозу здоров'ю населення. Саме тому існує нагальна необхідність вжиття заходів, спрямованих на подолання зазначеної соціальної проблеми", - йдеться в тексті документу.

Відтак, одним з таких профілактичних заходів є обмеження реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива у стаціонарних об'єктах торгівлі території міста Києва шляхом заборони їх реалізації з 23:00 до 10:00 години.

8 квітня це рішення Київради підписав мер Києва Віталій Кличко.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme