Докерувалися: Кличко дозволить розпродавати вагони столичного метро за борги

Київська міська рада має намір дозволити комунальному підприємству Київський метрополітен продати два вагона на суму 12 млн гривень для покриття заборгованості

Докерувалися: Кличко дозволить розпродав…

Про це йдеться у відповідному проекті рішення, опублікованому на сайті Київради, повідомляє Depo.Київ.

"Дозволити КП Київський метрополітен на списання шляхом продажу на аукціоні по початкової вартості, визначеній за результатами незалежної оцінки транспортних засобів, що належать до комунальної власності міста", - йдеться в проекті рішення.

Згідно з документом, планується продати 2 вагона 1979-1980 року випуску вартістю понад 12 млн гривень.

Наголошується, що метою продажу є поліпшення фінансового стану комунального підприємства шляхом відчуження майна, яке не задіяне у його господарської діяльності.

Гроші від продажу вагонів Київський метрополітен зобов'язаний перерахувати в бюджет міста, пишуть Українські новини.

Нагадаємо, Господарський суд Києва зобов'язав комунальне підприємство Київський метрополітен виплатити 737 млн гривень із заявлених компанією Укррослізинг 3,3 млрд гривень боргу за постачання 100 вагонів метро в 2009 році на умовах фінансового лізингу.

Первісна сума позовних вимог становила 1 959 466 447,88 гривень, однак позивач збільшив суму боргу до 3 300 000 000 гривень за поправки на коефіцієнт коригування, пені та відсотків. Комунальне підприємство Київський метрополітен заявляло про арешт рахунків підприємства з 16 березня.

Додамо, що у мерії вже кілька разів нагадували, що рахунки метрополітену заблоковані виконавчою службою. І грошей на роботу метрополітену Києва залишилося на один місяць.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme